Ce inseamna tamplarie PVC ?

 Substanta care sta la baza realizarii profilelor din tamplarie PVC, este PVC-ul. Acesta a fost descoperit de catre Fritz Klatte in anul 1912. Ulterior, datorita caracteristicilor speciale ale substantei, a devenit utilizat pe scara industriala. Pentru obtinerea produsului semifabricat, respectiv profilul PVC, este necesar ca pudra sau, dupa caz, granulele de PVC sa fie supuse procesului de extrudere. In etapa urmatoare are loc finisarea produsului, cu obtinerea produsului de tamplarie PVC.

 Caracteristici ale produselor de tamplarie PVC

 Substanta din care sunt fabricate elementele de tamplarie PVC, respectiv PVC-ul, prezinta o serie de caracteristici care il recomanda drept material extrem de durabil. Acesta este motivul pentru care produsele de tamplarie PVC ofera importante beneficii economice si ecologice:

  • Rezistenta la factorii de mediu

Produsele de tamplarie PVC au mare rezistenta la actiunea diverselor substante chimice, precum acizii, bazele, etc. Drept urmare, ferestrele cu tamplarie PVC au si o rezistenta deosebita la actiunea diversilor factori de mediu.

Mai mult decat atat, o serie de teste la care au fost supuse elementele de tamplarie PVC au demonstrat o rezistenta deosebita la uzura fizica. Aceasta rezistenta face ca ferestrele cu tamplarie PVC sa-si pastreze pentru o lunga perioada de timp caracteristicile de culoare, precum si proprietatile fizice.

  • Intretinere usoara

 Ferestrele de tamplarie PVC sunt extrem de usor de curatat datorita suprafetelor netede si lipsite de porozitati.

  • Izolare termica si fonica

Produsele de tamplarie PVC confera un nivel ridicat de izolare termica si fonica, datorita substantelor constituiente.

  • Confort pt spatiul de locuit

Pentru a asigura confort spatiului de locuit orice produs de tamplarie trebuie sa prezinte un coeficient de permeabilitate cat mai mic. Permeabilitate este proprietatea unei ferestre inchise de a permite aerului sa treaca. Ferestrele cu tamplarie PVC au fost supuse la trei trei teste diferite. In urma testelor efectuate a fost constatat un nivel sacazut al permeabilitatii prezentat de elementele de tamplarie PVC.